Energetisch coaching ofwel Healing wint steeds meer bekendheid & populariteit in onze westerse cultuur. Hoe "zweverig" het tot enkele jaren geleden voor veel mensen nog was, des te meer en meer wint het nu aan populariteit en worden mensen zich bewust van de kracht van energetische Healing! 

We willen graag alles met ons hoofd kunnen begrijpen en ervaren...maar dat is nu juist tegelijkertijd het probleem. We leven teveel in ons hoofd en ons denken, onze "mind" zet ons vaker (zonder dat we het ons beseffen) op het verkeerde negatieve pad dan dat het ons helpt te herstellen en balans in ons leven te creëren waar we juist zo gelukkig van worden.

Uit neuro-wetenschappelijk onderzoek weten we inmiddels dat maar liefst 95% van ons gedrag wordt bepaald door ons onderbewuste. Dit betekent dat vastgeroeste denkpatronen, negatief gedrag en ongewenste emoties buiten ons bewustzijn gebeurt en in stand word gehouden.

Met je bewustzijn -je gezonde verstand- willen dat deze vastgeroeste patronen worden tegen gegaan heeft dan ook geen zin. Althans, je hebt dan 5% mee, maar je mist de andere 95% die bepalend is voor de onderstroom. Het is om die reden dat gedragsverandering lastig is en veelal onmogelijk.

Tot je de juiste tools hebt om je onderbewuste -datgene wat verantwoordelijk is voor je denken, doen en voelen- te veranderen.

Middels energetisch coaching heb je krachtige instrumenten in handen om rechtstreeks het onderbewuste te beïnvloeden. Niet met praten of uitgebreide technieken, maar door je  in een constante toestand van ontspanning  te brengen en van daaruit oude patronen te ontdekken en transformeren zodat er ruimte komt voor nieuwe inzichten & patronen.

 

Maar wat is energetische Healing nu eigenlijk? En, misschien wel belangrijker, wat kan energetische Healing voor jou betekenen in je leven?

Een belangrijk misverstand is dat het herstel van een energetische sessie buitenaf zou kunnen plaatsvinden. De ‘Healing’, dat doe je namelijk zelf! Dat kan een ander ook niet voor jou doen. De persoon die jou de behandeling geeft fungeert als een begeleider in jouw proces. Hoe effectief een Healing is, ligt dan ook voor een groot deel aan je eigen mogelijkheden tot ontvangen en loslaten en de kracht van jouw systeem op dat moment.

 

Wat zegt de wetenschap?

Er zijn inmiddels heel veel onderzoeken naar energievelden, aura’s en Chi gedaan. Met bepaalde apparatuur en experimenten is aangetoond dat de energievelden bestaan. Bovendien hebben wetenschappers aangetoond dat energy Healing zeer effectief is bij het in gang zetten van het zelfgenezend vermogen van ons lichaam en geest, waarbij elke vorm van ziekte op zowel fysiek als mentaal vlak, in welke vorm dan ook verholpen kan worden. 

 

Welke vorm van energy Healing is het beste?

Er zijn veel verschillende soorten energy Healing. Wat optimaal werkt voor jou is een kwestie van uitproberen. Je kunt niet zeggen dat de ene vorm beter is dan de andere. In mijn energetische sessies werk ik graag met de methoden & technieken van Access Consciousness! Uit mijn ervaringen werken deze onzettend krachtig, prettig, ontspannend en effectief en biedt het een snelle toegang tot transformatie.


Ieder mens heeft op elke laag wel een pijn zitten. Omdat alles in verbinding staat met elkaar; je geest, je denken, je lichaam, je emoties en je energetische veld is het belangrijk om op alle lagen te helen. De methoden en technieken van Access consciousness werkt op alle lagen, zodat oude patronen, overtuigingen en/of blokkades definitief getransformeerd kunnen gaan worden.

 

Voor iedereen toegankelijk

Je hoeft dus helemaal niet spiritueel te zijn om de vruchten te plukken van een energetische Healing! Net als dat je niet hoeft te begrijpen hoe de wet van de zwaartekracht werkt om van de fiets te kunnen vallen, is het niet nodig om het volledige concept van energy Healing te begrijpen om een sessie te kunnen ontvangen. Een aanrader is wel om met een open houding naar een sessie te gaan. Hoe meer je je open kan stellen, hoe mooier en hoe optimaler de energie zich kan ontvouwen en kan stromen. 

Er zijn veel redenen te bedenken om met enige regelmaat een energetische Healing te laten doen. Of je je nou gestressed voelt, of fysiek moe, een energetische sessie helpt je te ontspannen en weer in balans te komen. Ook als je je al goed voelt, het creëert namelijk elke keer weer een verdieping in jouw bewustwordingsprocess waardoor je in staat wordt gesteld jouw mooiste leven te leven door dicht bij jezelf te komen en blijven.. Het is altijd mogelijk om je nog beter te voelen. Zie het maar als een complete wellness sessie voor Body & Mind!


voor meer informatie mbt de methoden van Access consciousness welke ik toepas in mijn praktijk. Kijk dan verder onder "Aanbod"