Steeds meer mensen streven naar een gezonder en vitaler leven. Er wordt veel aandacht aan besteed in de media, en de artikelen, boeken & cursussen over een gezonde leefstijl zijn bijna niet aan te slepen. We gaan voor Koolhydraatarm of intermittent fasting, Ketogeen of juist Paleo. Maar hoe weet je nou wat werkt voor jou?

 1 ding is zeker...Er bestaat geen ENKEL dieet of methode wat werkt voor iedereen.  

Geen enkel lichaam is hetzelfde en om te beoordelen welke voeding, beweging, en evt aanvullende supplementen voor jouw vitaliteit op dit moment een bijdrage zijn zul je eerst inzicht moeten krijgen hoe gezond je "van binnen" bent.

Wil je bv weten welke voeding voor jou lichaam het beste resultaat zal opleveren dan spelen er bepaalde belangrijke factoren hierin een rol die niet van de buitenkant te meten zijn zoals:

 • De hoeveelheid en verhouding spier- en vetweefsel
 • Het Zuur-base-evenwicht: (hoe verzuurd of basisch is je lichaam)
 • Het Vochtgehalte in je lichaam  (een optimaal % lichaamswater is de basis voor een goede gezondheid!
 • Het niveau van de Basale stofwisseling. (hoeveel energie in kcal heeft je lichaam in rust minimaal nodig om de lichaamsprocessen in gang te houden)
 • Het viscerale vet percentage (het vet rondom je organen)

Inzicht in bovenstaande factoren bepalen niet alleen welke voedingsmiddelen voor jouw lichaam gezondheidsbevorderend zijn maar ook in welke mate en in welke combinaties. Welke producten zijn juist verzurend voor jouw lichaam en welke hebben een bijdrage aan het ontzuren.

Een meting met de Multiscan-scan fit geeft jouw o.a inzicht hierin. 

 

 

Wat is de Multi Scan Fit en wat houdt een meting ermee in:

De Multiscan is een geavanceerd hightech medisch gecertificeerd meetinstrument om snel, eenvoudig & betrouwbaar jouw functionele gezondheidsstatus in kaart te brengen. De meting is erg laagdrempelig. Men hoeft alleen de schoenen en sokken uit te doen en plaats te neem op de elektrolyse platen. De scan meet o.a: 

 

 • De lichaamssamenstelling inclusief het visceraal Vet percentage (het vet rondom je organen)
 • De zure - base verhouding (mate van lichaamsverzuring).  Een goede zuur-base balans is essentieel voor een goed behoud van je gezondheid.. Lees hier voor meer info mbt verzuring en wat je ertegen kan doen.
 • Beoordeling van de microcirculatie (  Hier vindt 74% van de totale bloedsomloop van ons lichaam plaats en worden de cellen van onze organen & weefsels voorzien van zuurstof, voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen. Een verstoring in de microcirculatie heeft gevolgen voor het goed functioneren van de organen)
 • Cardiovasculaire beoordeling (de conditie van je hart in rustfase)
 • De mate van stress en vermoeidheid (is er een juiste balans tussen actie (wanneer je lichaam "aan" staat & herstel (geef je je lichaam voldoende rust & ontspanning) Wanneer er een grote vermoeidheid gemeten wordt en een laag energie niveau dan is het af te raden om nog intensief aan beweging te gaan doen maar heeft het lichaam behoefte aan rust, ontspanning en herstel.
 • Evaluatie van de belasting van je wervelkolom (is er sprake van weerstand tussen de wervels van je wervelkolom en kan dit leiden tot rugklachten)
 • Een uitgebreid persoonlijk afgestemd voeding & beweging advies aan de hand van de resultaten

 

De Multiscan Fit werkt op basis van functionele, fysiologische gegevens die binnen enkele minuten tijd worden gemeten. De verkregen informatie wordt verwerkt tot een rapport en biedt een overzicht van de status van jouw gezondheid op dat moment.

Zie het maar als de "APK" keuring van je lichaam! zo heb je op een snelle en effectieve manier inzicht in jouw gezondheid van binnen.

Aan de hand van jouw persoonlijke uitslag kunnen we dus heel gericht advies geven hoe jij met dagelijkse (en vooral haalbare) aanpassingen in leefstijl al snel en blijvend verbetering kunt boeken in jouw fysieke & mentale welzijn.

Mocht je willen zien hoe het werkt, bekijk hieronder dan het filmpje.  In het filmpje wordt de Multiscan Fit zuil gebruikt, Ik werk zowel met de zuil als de mobiele versie.. Het enige verschil is dat bij de mobiele versie je gewicht handmatig ingevuld dient te worden en dit bij de zuil automatisch gebeurt.

 

 

Voor het opvragen van eventuele aanvullende informatie of voor het maken van een afspraak? neem gerust contact met mij op