De eerste grote stap naar een gezondere leefstijl is het drinken van voldoende water. 2 liter is echt het minimale waar je naar wilt streven.

Water zorgt ervoor dat onze lichaamscellen voorzien worden van zuurstof, belangrijke voedingstoffen, vitamines en mineralen en het zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd. Het is van levensbelang om onze organen gezond en vitaal te houden.

Water is ook van belang om verzuring van het lichaam helpen tegen te gaan. De zuurtegraad van ons bloed hoort alkalisch te zijn. Bij een gezonde zuurgraad ligt de pH-waarde van het bloed  tussen de 7,35 en 7,45. Voor het goed functioneren van verschillende lichaamsfuncties moet de zuurgraad van het bloed zeer constant worden gehouden. Een lichaam waarin de zuurgraad uit balans is en voor langere duur blijft heeft vele malen meer kans om (chronische) ziekten en aandoeningen op te lopen dan een lichaam waarin de zuurgraad in balans is.

 

 

In onze huidige maatschappij wordt het ons knap lastig gemaakt om deze zuurgraad optimaal te houden. Denk hierbij maar eens aan de mate van stress die we ervaren, alle bewerkte voeding en verzurende dranken die we consumeren alsook alle straling (telefoon, computers en andere elektrische apparatuur) waaraan we dagelijks worden blootgesteld. Dit zijn allemaal factoren die onze zuurgraad behoorlijk kunnen verstoren. Ook neemt naarmate we ouder worden de zuurgraad toe. 

Het is voor onze gezondheid dus enorm van belang om met regelmaat onze zuurgraad te meten zodat er ook gericht actie kunnen nemen wanneer deze uit balans blijkt te zijn. 

Er bestaan speciale alkalische diëten om de zuurgraad in balans te krijgen en behouden, alleen betekent dit vaak een enorm doorzettingsvermogen doordat je je leefstijl  qua voeding drastisch omgooit. Het betekent namelijk dat je voedingsmiddelen zoals, zuivel, eieren, eiwitrijk voedsel (met name vlees), granen (zoals tarwe), geraffineerde suikers, chocolade en ook noten zoveel mogelijk moet vermijden...en voor veel mensen betekent dit ook een stuk minder plezier met eten en is dit op de lange termijn dan ook niet vol te houden.

Een uiterst prettige, snelle en effectieve manier om lichaamsverzuring tegen te gaan zonder dat dit betekent dat je je leefstijl compleet om hoeft te gooien is het drinken van geïoniseerd water. Hierbij wil je geen water uit flessen nemen (deze werken juist verzurend) maar juist een systeem (ionisator) waarbij je alkalisch water uit je eigen kraan krijgt. Er bestaan verschillende systemen maar er is er maar 1 welke medisch/ wetenschappelijk gecertificeerd is, en dat is Kangen.

 

De belangrijkste gezondheidsbevorderende effecten van Geïoniseerd water zijn:

 • Ontzuurt het lichaam
 • Boordevol antioxidanten
 • Ontgift het lichaam
 • Boost het immuunsysteem
 • Neutraliseert vrije radicalen
 • Verkleind het risico op ziektes
 • Verbeterd je algehele hydratatie op celniveau
 • Vertraagd het verouderingsproces verbeterd en verjongd de huid
 • Helpt het lichaam vet te verbranden
 • Geeft je lichaam meer energie
 • Helpt bij gewichtsverlies

 

Het drinken van Kangen water wint steeds meer in populariteit en heeft al veel mensen geholpen naar een gezonder lichaam.

Ook preventief werkt het uitstekend om je zuur-base in balans te houden.

 

Sinds kort kunnen wij de mogelijkheid aanbieden om zelf een aantal wekenlang het drinken van Geïoniseerd water te proberen en jou zo helpen te ervaren wat het voor jouw gezondheid kan betekenen. 

Wil je hiervan gebruik maken of graag nog wat meer informatie opvragen? neem dan gerust vrijblijvend contact op via deze

 website  of  telefonisch: 06-48072680