Wellicht heb je weleens gehoord van de term "Vision Board"of heb je er ooit al eens 1 zelf gemaakt? 

Het creëren van een Vision Board wordt steeds populairder omdat het een krachtige tool kan zijn om de dingen waarvan je droomt sneller te manifesteren in je leven. 

Er zijn veel Vision board-ideeën, maar het geheim achter degenen die werken, ligt in de emotie erin. Je kunt een herenhuis op je bord knippen en plakken, maar als het je niet "'verlicht"", zal het zich niet manifesteren.

In dit bericht ga ik 5 Vision board-ideeën delen en hoe je ze correct kunt kiezen, zodat je elke keer dat je je bord ziet, enorm blij wordt. Als je ""verlicht"" bent, beginnen dingen zich te manifesteren!

 

WAT EEN VISION BOARD DOET

Een Vision board is een bord dat je creëert, fysiek of digitaal, dat een verlangen of ervaring vertegenwoordigt die je wilt manifesteren en dat emotie en opwinding in je oproept.

Meestal bevat het afbeeldingen van dingen die je wilt ervaren, evenals citaten en affirmaties die helpen om je onderbewuste overtuigingen te her programmeren.

De manier waarop het werkt, is door je positief te herinneren aan een verlangen dat je hebt, want elke keer dat je het bord ziet, word je getransporteerd naar deze emotionele plek die je verlangen belichaamt.

Wanneer je vaak op de emotionele plaats van een verlangen bent alsof het al gemanifesteerd is in je realiteit, zul je die realiteit in je fysiek bestaan brengen. Het is geen kwestie van of, maar een kwestie van wanneer.

Je zou een Vision board kunnen gebruiken voor een bepaald verlangen, zoals het manifesteren van een huis of baan, of een manier van zijn waar je naartoe wilt evolueren, zoals bijvoorbeeld meer aanwezig zijn in het NU...of dichter bij jezelf komen zodat je je dromen kunt gaan waarmaken.

 

 

Op dit vision board plaats je afbeeldingen, foto's, citaten, affirmaties en elk ander ding dat je in de gevoelsplaats van je verlangen brengt.

Niks is te gek dus alles waar jij van droomt waar je gelukkig van wordt mag erop. Wil je bv een  grote nieuwe villa, een tweede vakantiehuis in het buitenland, het maken van reizen over de hele wereld of jouw droompartner vinden.....zorg dan dat je zoveel mogelijk plaatjes hiervan verzameld en plak ze op je bord. 

 

HOE MAAK JE EEN VISION BOARD

Om een fysiek bord te maken, kun je alles gebruiken, van kurkborden tot posterborden. Ikzelf gebruik meestal een groot canvas doek/ schilderij. Denk ook na over een goede ruimte om het te plaatsen(een plek waar je er vaak naar kijkt en eraan wordt herinnerd)  en bepaal vervolgens de grootte van je board.

Je hebt het volgende nodig:

 • een Canvas doek
 • Seconde lijm (Of andere sterke lijm doe hecht aan alle soorten ondergronden)
 • schaar voor het knippen van afbeeldingen
 • Evt wandhaak om board op te hangen

 

Als je niet de ruimte of de wens hebt om een fysiek vision board te maken, kun je een digitaal bord maken dat net zo krachtig is. Mijn favoriete manier om dit te doen is door een geheim bord op Pinterest te maken en vervolgens citaten, affirmaties, foto's en afbeeldingen vast te pinnen die mijn verlangens vertegenwoordigen.

 

5 VISION BOARD IDEEËN

De volgende vision board-ideeën zijn typische items om te hebben die emoties in je zullen oproepen, en je  evenals zullen helpen om je onderbewuste overtuigingen te ""her programmeren.""

Dit is de magie van een vision board: emotie-inducerend en geloofsveranderend. DE componenten van effectieve manifestatie.

 

1. GOEDE HERINNERINGEN

Een heel gemakkelijke manier om jezelf in opgewekte emoties te brengen, is door foto's of herinneringen te hebben aan eerdere ervaringen die je hebt genoten en wilt versterken.

Als je bijvoorbeeld naar het strand wilt verhuizen, voeg dan vooral foto's van een eerdere strandreis toe als je kunt. Als je liefde wilt manifesteren, voeg dan wat oude foto's toe van leuke tijden met vrienden of andere dierbaren of van eerdere mooie relaties.

 

 

Om meer te reizen, voeg je misschien oude vliegtickets toe aan je board. Als de herinnering de emoties oproept die je huidige verlangen met zich meebrengt, dan is het een goede herinnering om vaak opnieuw te beleven.

Voorbeelden van items die goede herinneringen oproepen:

 • Verzamel een hoop tijdschriften met alles waarvan je droomt en knip er de plaatjes uit die je graag zou willen hebben
 • Oude foto's
 • Aandenkens
 • Geperste bloemen
 • Oude tickets
 • Oude brieven

Een handige manier om veel tijdschriften gratis te verzamelen is om online bv reisbrochures, brochures van huizen in het buitenland aan te vragen. Deze krijg je dan thuis gestuurd en heb je er niks voor hoeven uit te geven ;-)

 

2. FOTO'S VAN ARTIKELEN UIT TIJDSCHRIFTEN OF OUDE FOTO'S ZELF GENOMEN DIE JE OPWINDEN

Beelden die je oplichten en die positieve emotie in je opwekken zijn perfect voor een vision board. Gebruik foto's die uit tijdschriften zijn geknipt of afbeeldingen die van internet zijn afgedrukt, kies dingen die uw verlangen vertegenwoordigen en je enthousiast en opgewonden maken

Kies niet iets waarvan je zou moeten willen of waarvan je denkt dat het een verlangen vertegenwoordigt, maar je niet echt verlicht.

Het gebruik van een afbeelding van een Range Rover wanneer je er niet volledig naar verlangt, zal bijvoorbeeld niet hetzelfde effect hebben als het gebruik van een afbeelding van een oude klassieke pick-up die meer in overeenstemming is met je droomleven.

 

Gebruik altijd, altijd, altijd beelden die jouw idee van een mooi leven weerspiegelen en niet dat van iemand anders. Als je iets specifieks wilt manifesteren concentreer je dan op die doingen waar je innerlijk opgewonden van raakt. Wil je bijv een bepaald soort huis manifesteren en je plaatst zomaar een foto van een herenhuis en dat stemt niet overeen met een opgewonden gevoel of emotie dan is dat niet het soort huis wat je diep van binnen zou willen. Je wilt dan bv een  huis op het platteland, omringd door bomen.

Overvloed is een gevoel in plaats van een definitie gegeven door de samenleving of prijskaartjes. Wanneer je tegemoet komt aan je innerlijke verlangens, zal je vision board voor je werken, niet tegen je.

Beeldvoorbeelden die opwinding brengen:

 • Uw ideale huis/auto/etc
 • Liefde (koppels, handen vasthouden, harten)
 • Overvloed (geld, specifieke functies, prestaties)
 • Plaatsen (landen, staten, omgevingen, enz.)

3. CITATEN &AFFIRMATIES

 Citaten en affirmaties helpen ons om onze onbewuste overtuigingen echt te herwerken. Toen ik voor het eerst hoorde over de wet van aantrekking, keek ik dagelijks naar citaten die ik op mijn vision board pinde en plaatste ik allerlei soorten affirmaties op post it's door het huis.

Wanneer je nieuw bent in het manifesteren of probeert een verlangen toe te laten waar je misschien nog  blokkades over hebt, helpt  het verzadigen van je geest met nieuwe positieve overtuigingen de weerstand die je met je meedraagt los te laten.

U kunt dit soort citaten vinden door simpelweg te zoeken naar "wet van aantrekking citaten / affirmaties" op Google of Pinterest. Schrijf of print degenen die je leuk vindt en speld ze vast op je bord.

enkele voorbeelden:

 • Zelfliefde affirmaties
 • Wet van aantrekking citaten
 • Geld affirmaties
 • Ochtend affirmaties
 • IK BEN affirmaties

 

4. GEDETAILLEERDE ELEMENTEN

Gedetailleerde elementen zijn die dingen die je je visceraal kunt voorstellen en voelen. Als er een huis is dat je wilt manifesteren, wat is dan een belangrijk onderdeel van het huis? Voor mij was het een grote tuin waar ruimte voor is om een eigen praktijk neer te zetten zodat ik mensen via een vrije achterom in mijn praktijk kan ontvangen.. Dus een gedetailleerd element voor mij was het visualiseren van een grote tuin met een vrije achterom. De tuin is er al en ik focus me nu op de details van mijn praktijk... ik wil graag een houten chalet met een uitnodigende en ontspannen ruimte dus ik ben nu  plaatjes uit tijdschriften aan het knippen van het soort chalet waar ik blij van wordt en ik zie dan al de inrichting voor me waar ik mijn cliënten zou willen ontvangen. Een nieuwe massage tafel en bepaalde inrichtinsspullen heb ik inmiddels ook al gemanifesteerd. Het hoe en wanneer de chalet er komt laat ik los en ik focus me puur op het gevoel wat het me geeft alsof het er al is.

Het is misschien moeilijk om je een specifiek huis voor te stellen, maar kun je de houten vloeren onder je voeten voelen, of het granieten aanrecht onder je handen? Kun je het leer op een autostoel voelen of je de warmte voorstellen van een ander lichaam dat het jouwe vasthoudt? probeer wanneer je je visualiseert te richtten op je zintuigen...dus hoe voelt het aan? welke geuren zijn er aanwezig of hoe proeft een bepaald gerecht....

 

Zoek deze afbeeldingen en voeg ze toe aan je vision board. Ze helpen je om op een krachtige manier in te zoomen op je verlangen.

Enkele voorbeelden:

 • Beelden van een landschap (bomen, open woestijn, stads-/plattelandslandschap)
 • Materialen (hout, marmer, graniet, leer, satijn, enz.)
 • Fysieke sensaties (vastgehouden worden, massages geven, handen vasthouden, baby in armen, sterk lichaam, enz.)
 • Gewenst gevoel (veel nullen op bankafschrift, zen persoon, spelende kinderen, etc)

 

5. SONGTEKSTEN

Liedjes zijn zeer krachtig in hun vermogen om omstandigheden in ons leven te manifesteren. omdat ze sterke beelden en emoties in je opriepen van het gevoel van bv je gewenste huis of je gewenste droompartner.

Denk aan een lied dat je verlangen vertegenwoordigt. Het kan specifiek of algemeen zijn, maar neem je favoriete tekst uit het nummer en plaats deze op je bord.

Wanneer je je tekst ziet, kan het het nummer in je hoofd beginnen of je gewoon naar die gevoelsplek brengen.

 

TOT SLOT

Als het je verlicht en de gevoelsessentie vastlegt van wat je wilt manifesteren, voeg het dan toe aan je bord. Kijk dagelijks naar je bord, (hopelijk meer dan eens) dus zet het op een plek neer waar je vaak komt of regelmatig tijd doorbrengt. Je kunt er ook een foto van maken en als achtergrond scherm op je pc/ ipad of telefoon zetten.