Veel mensen willen graag meer overvloed/ geld manifesteren in hun realiteit maar weten niet hoe.

In deze post ga ik het hebben over het manifesteren van geld met meer gemak, lol en opwinding. Antwoorden op vragen als  Kan het eigenlijk wel, hoe trekken we het aan, waarom voelt het zo moeilijk? Ik ga alles delen wat ik ervan weet en wat voor mij persoonlijk wonderen heeft gedaan.

 

HOE MANIFESTEER JE GELD EIGENLIJK?

Het manifesteren van geld werkt op basis van de wet van aantrekking waarin je dingen, omstandigheden en mensen aantrekt met een vergelijkbare frequentie en vibratie als jezelf.

Daarom is het oude gezegde van 'de armen worden armer terwijl de rijken rijker worden'. ook voor velen waar. Ze trekken voortdurend meer aan van wat ze voelen en geloven, tenzij en totdat ze hun trillingspunt en dus aantrekkingskracht veranderen.

Wanneer je geld ziet als een energetische frequentie, en jezelf als een attractor met je eigen frequentie, kun je beginnen te begrijpen hoe geld, of het gebrek daaraan, zich manifesteert in je fysieke realiteit.

Het manifesteren van geld is voor veel mensen een struikelblok totdat ze beginnen te begrijpen dat we onze mindset om moeten buigen en de oude gedachtenpatronen omzetten naar nieuwe gedachten en emoties omtrent rijkdom. Door jezelf in een hogere trillingsfrequentie te brengen trek je ook meer overvloed aan van die hogere frequentie en kan het met gemak naar je toestromen. 

Dus om geld te manifesteren, moet je op zijn golflengte komen, letterlijk. Om dit te doen, moeten de meeste mensen hun gedachten van geld afhalen en zich richten op het cultiveren van beter voelende emoties. Al is er op dit moment misschien maar 1 ding in jou leven waar je blij van wordt als je eraan denkt...focus je dan op dit ene ding en voel hoe je emoties naar een hoger niveau gaan en wanneer je onder de knie krijgt hoe dit werkt zal je leven een compleet andere (mooiere) wending krijgen.  

 

WAT GELD ENERGETISCH VERTEGENWOORDIGT

Energetisch gezien vertegenwoordigt geld zaken als flow, vrijheid, veiligheid, overvloed, gemak, geloof en vertrouwen. Het is op dezelfde frequentie als alle hogere trillings gevoelens zoals liefde en waardering.

Wanneer je geld uit de vergelijking verwijdert en je je concentreert op de emoties die trillen waar geld dat doet, zul je je financiën op ongelooflijke manieren zien verschuiven.

De meeste financiële adviseurs zullen zeggen dat geld een mindset is. Een rijk persoon kan je hun 10-stappenproces geven voor hoe ze elke maand hun geld "verdienen", maar tenzij jij op dezelfde frequentie bent als overvloed, zul je niet dezelfde resultaten zien.

Om een nauwkeuriger begrip te krijgen van hoe een bepaalde persoon zo overvloedig is, vraag hen wat zij geloven dat mogelijk is. Ontdek hoe ze zichzelf zien en hoe ze zich het vaakst dagelijks voelen.

 

WAAROM HET MANIFESTEREN VAN GELD ZO MOEILIJK LIJKT

Het lijkt moeilijk om geld te manifesteren, want als je het niet hebt kan het juist moeilijk zijn om jezelf opzettelijk in de gevoelstoestanden van waardering of overvloed te krijgen. 

Het is een beetje alsof je op een podium staat en achterover valt in de armen van het universum. Je wilt je oppakken en vertrouwt er niet volledig op dat je wordt ondersteund.

Het goede nieuws is dat je dit allemaal niet helemaal goed hoeft te doen. Je kunt zorgwekkende gedachten hebben over financiën, maar als je steeds meer neigt naar focus op wat je waardeert, zul je je vibratie/ frequentie naar boven beginnen te verschuiven.

Er zijn mensen die in geld zijn geboren en daarom het grootste deel van hun leven financiële zekerheid hebben gevoeld zonder het echt te hoeven proberen (om niet te zeggen dat ze niet worstelen met andere dingen, bijv een slechte gezondheid... omdat we allemaal onze eigen rugzak dragen in het leven) 

En dan zijn er degenen die in gebrek zijn geboren en daarom het grootste deel van hun leven een gevoel van gebrek hebben gevoeld. Daarom kun je ook veel mensen zien die geen financiën hebben, omdat ze op een basisniveau geloven dat gebrek hun lot is in het leven, dus het blijft zo.

 

HOE DE FINANCIËLE OVERVLOED TE VERGROTEN

Wat je achtergrond ook is, jij bent verantwoordelijk voor het schrijven van het volgende hoofdstuk. Je verleden heeft geen heerschappij in dit nu-moment. Je kunt NU beginnen met het verschuiven van je financiële realiteit op manieren die je zullen verbazen. Hoe?

 

1) UPGRADE JE OVERTUIGINGEN

Ik geloofde altijd dat je hard moest werken en een goede opleiding moest hebben om veel geld te verdienen. En overal waar ik keek, (in de wereld om mij heen, op tv etc gaven die overtuigingen me gelijk. Ook de mensen in mijn omgeving werkten allemaal hard en veel om hun geld te verdienen. 

Je geloofsovertuigingen werken als een stalen deur met meerdere sloten die alles buiten houden dat in tegenspraak zou zijn met wat je gelooft. Als je niet gelooft dat iets mogelijk is, hoe kan het dan tot je komen?

 

 

Als je je vibrationele overtuigings rommel wilt opruimen, kan het helpen om de balans op te maken van wat je gelooft dat waar is of niet over overvloed. (Een hele snelle en effectieve manier om oude geloofsovertuigingen te transformeren is via Access Bars)

Een leuke en simpele oefening om overtuigingen te beginnen te laten transformeren is door een vel papier te pakken en een lijn in het midden ervan te tekenen. Je huidige overtuigingen zullen aan de linkerkant van de lijn gaan, en aan de andere kant zal het tegenovergestelde geloof komen te staan. Het doel moet zijn om de oude gedachtes links langzaam te laten verdwijnen en meer overtuigd te raken van overtuigingen aan de rechtse kant)

Als je denkt aan geld of overvloed en de stroom ervan naar je toe, waarom geloof je dan niet dat het al voor je is verschenen? Sommige overtuigingen kunnen zijn:

 • Geld is moeilijk te verdienen
 • Ik ben niet goed in het omgaan met geld
 • Er is een cap in mijn beroep, dus hoger verdienen is niet mogelijk
 • Ik ben niet slim genoeg
 • Familie en vrienden kunnen het me kwalijk nemen of me zien als niet meer een van hen
 • Hoe meer je hebt, hoe meer je te verliezen hebt

 

Overtuigingen zitten diep en je zou verbaasd zijn over hoeveel er in je onderbewustzijn is geprogrammeerd vanuit de maatschappij, ouders, familie, vrienden, het nieuws, spirituele leiders, enz. Hier zijn voorbeelden van tegengestelde, beter aanvoelende overtuigingen ten opzichte van de bovenstaande:

 • Geld wordt gegenereerd door vreugde, niet door hard werken
 • Ik zal natuurlijk leren omgaan met steeds grotere hoeveelheden geld als het binnenstroomt
 • Mijn overvloedsstroom kan op vele manieren komen, niet alleen via een werkgever
 • Waardering, niet slimheid, trekt overvloed aan
 • Ik zal mijn vrienden en familie laten zien wat er voor hen mogelijk is door mijn overvloed
 • Ik hecht mezelf aan vreugde, niet aan dingen, dus ik heb niets te verliezen

 

2. BEGIN MET WAARDEREN

De daad van dankbaarheid of waardering, zal je wereld op elke mogelijke manier op zijn kop zetten.

Ik geloofde altijd dat dankbaarheid vergelijkbaar was met nederig zijn of bidden. Maar juist het TEGENDEEL is waar!

Als je voortdurend dingen vindt om te waarderen en lief te hebben, zal  je energetische frequentie steeds hoger verschuiven totdat geld en andere dingen die je wenst met gemak naar je toe kunnen stromen, Ik zelf start mijn dag met meditatie en erna schrijf ik een paar minuten in mijn (waarderingsdagboek) over alle dingen waarvoor ik dankbaar ben zoals mijn huis, mijn gezin, mijn lichaam, mijn gezondheid, mijn weten...en achter die onderwerpen schrijf ik op wat ik er zo aan waardeer....bv de liefdevolle relatie die ik heb met mijn partner...of hoeveel gezelligheid en warmte ons huis ons brengt...op zoveel mogelijk momenten per dag probeer ik even stil te staan voor dingen die ik zie en ervaar die ik enorm waardeer (zon die opkomt of ondergaat, de schoonheid van de natuur, die grappige collega...etc.

als je er eenmaal aan begint aan het "spel"van waardering en je maakt het onderdeel van je dagelijkse leven zul je zien dat je steeds meer en meer dagen zult doorbrengen in een hogere emotionele frequentie en ook veel meer geluk en plezier in je leven zult ervaren. 

 Je kunt niet overvloedig zijn nadat je jezelf minstens één keer per dag voortdurend in een staat van waardering hebt gebracht. Hoe meer, hoe beter.

Toen ik in mijn dieptepunt van het leven zat en net had geleerd over de wet van aantrekking deed ik elke dag deze paar dingen die mijn leven binnen enkele maanden aanzienlijk veranderden:

 

1. Visualiseren over alles waarvan ik droomde het in mijn leven te manifesteren. Voor mij werkte dit het beste door me een paar minuten per dag te focussen op alles wat er op mijn Vision board stond. Het leuke aan een vision board is dat je er ALLES op kunt plakken waar je van droomt (reizen, huizen, auto;s, lichaam etc) en als je ernaar kijkt, denkend dat het al van jou is en hoe je je dan zou voelen werkt als een speer in het aantrekken van die dingen naar jou toe. (te manifesteren) 

2.Dacht aan 10 dingen waar ik meteen daarna dankbaar voor was. Ik was dankbaar voor mijn gezodnheid, voor een dak boven ons hoofd en voor het heerlijke bed waarin ik in slaap viel, voor mijn vrolijke lieve kinderen en de liefde voor mijn gezin...Ik voelde zo'n waardering dat ik vaak tot tranen werd gebracht.

3. Ik bleef mijn steeds groter wordende geloof in wat mogelijk was voeden door elke dag inspirerende POD casts te luisteren en artikelen te lezen mbt ""The Law of Attraction"" en met name alles van Abraham Hicks . Ik had op dat moment geen vrienden met dezelfde denkwijze, dus ik vergaarde mijn hoop en geloof door van boeken hierover en het beluisteren van podcasts. Online en met name op You Tube is ontzetten veel info te vinden hierover.

 

 

3. DOE DIT ENE DING ZO VAAK MOGELIJK

De volgende grote upgrade in het realiseren van mijn mooiste leven in het moment  (het leven van je mooiste leven is een ongoing process want we zullen altijd blijven dromen en creeren)  kwam toen ik deze ene techniek begon te doen die ik van Abraham Hicks heb geleerd. Ze zeiden dat je jezelf deze ene vraag zo vaak als je eraan denkt gedurende je dag moet stellen:

Wat zou leuk zijn om nu te doen?

Ik volgde hun advies op en begon mezelf de hele dag die vraag te stellen. Je kunt de vraag ook veranderen om jezelf af te vragen wat op dit moment het beste zou voelen, of wat heb je het meest nodig?

Soms voelt het als een goed idee om op de veranda te gaan zitten, of om in bad te gaan, of om een Netflix serie te kijken  (Netflix verslaafde hier). Andere keren wil ik werken, mijn huis schoonmaken of mijn bureau reorganiseren..

Stel de vraag en luister naar het eerste gevoel wat er in je opkomt te willen gaan doen...en GA dat doen

Wanneer je jezelf consequent deze vraag stelt en doorzet, onderneem je geïnspireerde actie! Je blijft in lijn met jezelf en volgt je gelukzaligheid, die je trillingsfrequentie verhoogt! 

 

CONCLUSIE

Breid je overtuigingen uit. Waarderen. Doe wat op elk moment goed voelt.

Dit zijn levensveranderende gewoonten. Je kunt niet overvloedig zijn zonder dat  je deze dingen opneemt. 

Je hebt op elk moment van elke dag een keuze: vreugde of angst... Licht of donker. Positief of negatief. Hoe meer je neigt naar het positieve, hoe meer dingen er in je leven zullen verschijnen die je een goed gevoel geven.

Realiteit is energie, die elk moment snel achter elkaar in en uit gaat. Je kunt de realiteit met je bewustzijn verschuiven door ervoor te kiezen om je trillingsfrequentie te verhogen door je gevoelens en overtuigingen.

Ga nu iets doen wat goed voelt.