Wist je dat je maar liefst 10% van alles met je bewuste ""mind"" doet en dat de overige 90% allemaal worden aangestuurd door je onderbewustzijn?

Het onderbewustzijn is ongelooflijk krachtig omdat het je leven kan helen en veranderen op een manier die niet alleen jou, maar iedereen om je heen kan choqueren. Het onderbewustzijn is echt waar de kracht van de wet van aantrekking ligt. (Als je meer wilt weten over ""the Law of attraction"" en het toepassen ervan in je dagelijkse leefstijl dan kan ik je zeker aanbevelen om podcasts te gaan beluisteren van ""Abraham Hicks"" op YouTube. Google er maar eens op en je zult versteld staan hoeveel (gratis) materiaal erover beschikbaar is. 

In dit artikel ga ik in op de immense kracht van het onderbewustzijn en de overtuigingen die je daar hebt geprogrammeerd.

Als je eenmaal inzicht hebt in de rol die jouw onderbewustzijn speelt, kun je beginnen met het veranderen van je overtuigingen en het herprogrammeren van je levenservaring.

WAT IS HET ONDERBEWUSTZIJN?

We hebben twee gedachten. De eerste is je bewuste geest waar je ego woont. Dit is de geest waar je het meest bekend mee bent omdat je je er dagelijks bewust van bent. Het is waar je denken doorgaat, waar je ego en zijn beperkte kennis een luide stem hebben en waar je kiest met welke gedachten je je onderbewustzijn wilt programmeren.

Je onderbewustzijn is de zetel van je bewustzijn, zoals een van mijn favoriete auteurs Neville Goddard uitlegt. Dit is het deel van de geest dat over het algemeen onontgonnen en onderbenut is, maar de aantrekkende kracht is achter elke ervaring in je leven..

JE OVERTUIGINGEN EN CHRONISCHE GEDACHTEN LEVEN HIER EN ZODRA EEN OVERTUIGING ZIJN WEG VINDT NAAR JE ONDERBEWUSTZIJN, WORDT HET JE REALITEIT.

 

HOE WERKT HET ONDERBEWUSTZIJN?

Ik vergelijk het onderbewustzijn met onze verbinding met ons hogere zelf. Je bewuste geest is om te beslissen wat je wilt ervaren en zodra een gedachte in een overtuiging verandert, wordt deze vervolgens gedownload en uitgevoerd door het onderbewustzijn.

JE ONDERBEWUSTZIJN IS ONEINDIGE INTELLIGENTIE. HET KAN ELK PROBLEEM UITZOEKEN, ELKE ZIEKTE GENEZEN EN ELKE OMSTANDIGHEID AANTREKKEN. HET KAN DOEN WAT JE BEWUSTE GEEST NOOIT ALLEEN ZOU KUNNEN DOEN.

Je bewuste geest stelt een gedachte op, bevrucht je onderbewustzijn ermee en het onderbewustzijn baart de gedachte dan. Het verandert de gedachte in materie.

 

HOE OVERTUIGINGEN WERKEN MET JE ONDERBEWUSTZIJN

Je onderbewustzijn voert je overtuigingen uit. Welke overtuigingen je ook sterk hebt of onderwerpen waar je aan denkt, ze worden vaak naar het onderbewustzijn gestuurd om gemanifesteerd te worden.

Je realiteit en ervaringen weerspiegelen je overtuigingen. Wanneer je iets ten diepste niet gelooft, zul je ook niets in je realiteit zien dat het tegendeel zou bewijzen. Als je iets volledig gelooft, kun je er overal bewijs van vinden.

Overtuigingen zijn extreem krachtig en bepalen echt de kwaliteit van ons leven. Wanneer je je hiervan bewust wordt kun je pas echt plezier gaan hebben met het spelen van het spel met de law of attraction en kun je  jouw eigen realiteit bewust gaan creëren zodat je dromen zich zullen gaan manifesteren.

Je kunt nieuwe en verbeterde overtuigingen kiezen die je leven op een significante manier zullen veranderen.

Als je een overtuiging hebt die je van streek maakt, kun je het veranderen. Als je een overtuiging hebt die je tegenhoudt in het leven, kun je beginnen met het opzettelijk denken van nieuwe gedachten totdat je ze gelooft en je realiteit zal dan je nieuwe overtuigingen gaan weerspiegelen.

EEN OVERTUIGING IS GEWOON EEN GEDACHTE DIE JE MEERDERE KEREN HEBT GEDACHT

Een overtuiging is niets meer dan een gedachte die je zo vaak hebt gehad dat het voor jou 'echt' werd. Daarom kunnen affirmaties zo krachtig zijn, want als je er maar vaak genoeg aan denkt, beginnen ze echte overtuigingen voor je te worden.

Bedenk iets dat gemakkelijk naar je toe komt. Sommige mensen vinden gemakkelijk langdurige relaties, anderen beklimmen gemakkelijk de carrièreladder en anderen eten gemakkelijk wat ze willen en komen niet aan.

 

 

Al deze mensen hebben een geloof dat het voor hen mogelijk is en daarom is het dat ook. Ze hebben deze gedachte zo vaak gedacht dat het een geloof werd en naar hun onderbewustzijn werd gestuurd om zich te manifesteren in hun realiteit.

"'Een overtuiging is slechts een gedachte die je blijft denken; en wanneer je overtuigingen overeenkomen met je verlangens, dan moeten je verlangens je realiteit worden. - Abraham Hicks"

 

WAT JE WAARNEEMT, GELOOF JE

Nadat je zo vaak aan een gedachte hebt gedacht, begin je er getuige van te zijn. Je percepties van de wereld zijn uniek van jezelf – het is voor niemand anders dan voor jou de realiteit.

Iedereen heeft zijn eigen unieke bril waardoor hij de wereld ziet. En om die reden is de wereld voor ieder van ons een heel andere plek.

De meeste mensen geloven wat hun huidige realiteit hen vertelt. Je ziet geen geld op de bank, dus je gelooft dat je overvloed tekort komt. Maar juist het tegendeel is waar.....je ziet geen geld op je bankrekening, omdat dit slechts een gevolg is van een eerdere overtuiging of denkpatroon gebaseerd op ervaringen uit het verleden.

 Op deze manier leef je in het verleden, niet het heden. Het "'hier en nu" is het moment waarop je je gedachten kunt gaan sturen en je kunt gaan focussen op gedachten van al hetgeen wat je WEL wilt ipv alles wat je niet wilt.

Sommigen van ons verdienen veel geld, sommigen van ons kunnen nooit genoeg verdienen. Sommigen van ons worden altijd gestopt bij rode stoplichten, sommigen van ons cruisen met gemak over de wegen en elke licht staat op groen... Sommigen van ons komen altijd boze mensen tegen, terwijl sommigen altijd in plezierige gesprekken terecht komen.

Het komt allemaal neer op hoe we de wereld om ons heen waarnemen, omdat de wereld altijd zal veranderen om te voldoen aan de percepties van ons onderbewustzijn, die onze overtuigingen verder versterken.

 

WAT JE GELOOFT, VERWACHT JE

Wanneer we geloven dat iets waar is, verwachten we het. We mogen verwachten dat mensen ons bedriegen. Of we verwachten geld te verliezen wanneer we eindelijk wat extra geld te besteden hebben. Veel mensen verwachten een bepaalde ziekte te krijgen, simpelweg omdat het in hun familie voorkomt en als dat geloof de overhand krijgt zullen ze ook daadwerkelijk ziek zijn creëren in hun realiteit.

Iets verwachten met een bijna volledig en onbetwist geloof is een van de snelste manieren om die specifieke ervaring in je leven te brengen, ....goed of slecht!

Wat verwacht je dat er gaat gebeuren met een onbetwist geloof, goed of slecht?

 

WAT JE VERWACHT, KRIJG JE

Heb je ooit verhalen gehoord van supergezonde (sportieve) personen die allemaal biologisch aten en dagelijks sportte, maar toch een ernstige ziekte kreeg? Ondanks de inspanningen van deze personen om gezond te blijven, hadden ze zo'n diepe angst om ziek te worden in zich....(wat zich vertaalde in een intense focus, een unieke perceptie, een echt geloof voor hen) dat ze daadwerkelijk het ziek worden ook manifesteerden in hun realiteit.

We richten ons op wat we geloven, en waar we ons op richten zal zich altijd uitbreiden in onze realiteit. Wat hier zo geweldig aan is, is dat we op elk moment de keuze hebben om onze overtuigingen te veranderen ... om zich te concentreren op nieuwe waarheden.

Wat zijn enkele overtuigingen die je hebt die je tegenhouden? Zijn er die negatief zijn en niet bevorderlijk voor jouw welzijn? Is er iets in je leven waar je moeite mee hebt om te krijgen? Iets dat je nog nooit hebt gehad, maar waarvan je het gevoel hebt dat het buiten je "competitie" valt?

 

HOE NIEUWE OVERTUIGINGEN TE STELLEN

Denk aan iets dat je op dit moment in je leven ervaart en dat je wilt veranderen. Het kan je gezondheid zijn, een relatie met iemand of je financiële situatie.

Ik neem graag een stuk papier en schrijf elke negatieve gedachte die over een bepaald onderwerp opkomt op totdat ik mijn innerlijke criticus heb uitgeput. Zo vind ik mijn overtuigingen waar ik me misschien niet altijd bewust van ben. Schrijven is 1 van de meest krachtigste manieren om overtuigingen in je onderbewustzijn te programmeren.,

Als gezondheid je zorg is, schrijf dan elke overtuiging op die naar voren komt als je aan je gezondheid denkt. Enkele voorbeelden kunnen zijn: "Ik kan hier niet van herstellen", "Ik heb altijd een slechte gezondheid gehad", "Ik heb een slecht immuunsysteem", "Dit is chronisch / fataal."

Schrijf vervolgens het tegenovergestelde van elke negatieve overtuiging aan de andere kant van het papier op. Nieuwe, positieve, ondersteunende overtuigingen.

Voorbeeldreacties op de bovenstaande uitspraken kunnen zoiets zijn als "Mijn lichaam verandert steeds en krijgt meer energie;....en mijn lichaam is in staat om zich van elke ziekte ..hoe ernstig dan ook..te herstellen", ..of "Ik heb alleen geloofd dat ik een slechte gezondheid had, maar dingen veranderen nu voor mij", "Mijn immuunsysteem wordt versterkt door mijn overtuigingen" en "Mijn lichaam weet intuïtief hoe het zichzelf weer in balans moet brengen."

De cellen van mijn lichaam zijn in staat om zichzelf keer op keer weer te regenereren naar jonge, vitale & gezonde lichaamscellen.

Kijk vervolgens dagelijks naar deze nieuwe positieve affirmaties die je hebt opgeschreven, totdat je ze begint te geloven. Je hebt misschien het gevoel dat ze in het begin gek klinken om ooit te geloven, maar blijf je er op focussen en zie wat er gebeurt. De aanhouder wint!!! 

 

NOG EEN AANTAL ANDERE  HERPROGRAMMERINGSTECHNIEKEN

1 van de meest krachtigste manieren om belemmerende gedachten en overtuigingen snel & effectief te kunnen transformeren zijn het gebruik van de tools & technieken van ACCESS CONSCIOUSNESS.  Ikzelf werk hier ontzettend graag mee en zie bij mijn cliënten echt verbluffende resultaten. Voor meer informatie wat Access consciousness (en met name Access Bars inhoudt) vind je hier. ( en hier

Een andere manier om je overtuigingen te transformeren is door jezelf vlak voor het slapen gaan ( of vlak na het wakker worden) te focussen op een realiteit waarin jij je graag zou willen bevinden  of zoals Abraham hicks het quote:

""Another way to train your subconscious mind into believing what you want is to quiet your mind before falling asleep. Whatever reality or belief you want your mind to adopt, spend a few minutes visualizing it.- Abraham Hicks""

Als je wilt geloven dat geld gemakkelijk te verdienen is, stel je dan een realiteit voor waarin dat een waarheid voor je is. Zie jezelf overvloediger leven en je ook overvloedig voelen. Hoor jezelf denken hoe gemakkelijk het is om geld te verdienen. En ga in je "mind"" al bv een bedrag van 100.000 uitgeven zodat je in je gedachten al visualiseert dat je die enorme bedragen gewoon al aan het uitgeven bent. En voel vooral de emotie hoe je je voelt als je al dat geld bent aan het uitgeven.

Dit is zo krachtig om te doen omdat vlak voor het slapengaan (en ook vlak wanneer je wakker wordt)  je in die slaperige toestand bent, en je hersenen zich in een  theta-hersengolven stand bevinden, waardoor het heel gemakkelijk is om het onderbewustzijn te bereiken.

In het begin plakte ik (post-its) door mijn hele huis met affirmaties als "Ik ben overvloedig" of wat het ook was dat ik wilde manifesteren. Ik vertel je uit ervaring, ( zelfs als het in het begin gek voelt en niet echt voor je voelt, is dat prima) - het is gewoon je menselijke ego dat zich probeert te concentreren op je huidige realiteit omdat het onrealistisch is om je te focussen op een denkbeeldige wereld waarin alles mogelijk is..  Blijf deze nieuwe overtuigingen de hele dag tegen jezelf zeggen, want ze ZULLEN in je onderbewustzijn zinken wanneer het idee vaak genoeg wordt gehoord en gevoeld.

 

 

En zodra deze nieuwe overtuigingen in je onderbewustzijn zitten, is het game on!

Zodra je onderbewustzijn een nieuw geloof accepteert, door krachten die niet volledig worden begrepen in dit menselijke leven, zul jij een shift creëren in jouw realiteit en zullen de dingen beginnen te manifesteren in jouw wereld zoals je ze graag wilt zien....meer overvloed, meer vitaliteit, meer vreugde en liefde....

Als je het hele fenomeen omtrent law of attraction en het daadwerkelijk manifesteren van je dromen in je realiteit beter wilt begrijpen, lees dan ook zeker deze blog