Wat is mindfulness?

De Definitie van Mindfullness zoals omschreven door Wikipedia "'Mindfulness of achtzaamheid wordt vaak gedefinieerd als ‘het bewust aandacht geven aan het huidige moment, zonder hierover te oordelen""

We leven tegenwoordig in een jachtige maatschappij. Er zijn veel mogelijkheden en kansen voor de gemiddelde mens, maar dat brengt tegelijkertijd met zich mee dat er veel druk op mensen komt te liggen. Er wordt ook veel naar de toekomst gekeken, in plaats van dat er wordt genoten van de ervaringen die een mens nu meemaakt. 

En daar gaat het over. Het maakt je bewust van een ervaring. Zodat je er op dat moment volledig mee bezig bent en er optimaal van kunt genieten. Het zorgt ook voor een intieme rust in je hoofd.

Het wordt beschreven als ‘Iemands volledige aandacht op de huidige ervaring van moment tot moment brengen’ en als ‘aandacht schenken op een specifieke manier: met opzet, in het huidige moment, en zonder oordeel 

Mindfulness is een kwaliteit die elk mens al bezit, je kan gewoon leren hoe je er toegang toe krijgt. Het is er voor iedereen. Wij noemen het ook wel een specifieke kwaliteit van aandacht.

Neem hieronder gerust een kijkje tussen mijn verzameling BLOGS mbt Mindfullness en alle voordelen ervan wanneer je het leert toe te passen in je leven.