Een optimale mentale & fysieke gezondheid staat onlosmakelijk in verbinding met een juiste balans tussen je Mind, Body & Spirit. Wanneer deze uit balans is zul je zowel mentaal als fysieke klachten / ziektes ervaren. 

In deze Blog deel ik wat precies de geest van de geest is, hoe ze met elkaar verbonden zijn en hoe je deze informatie in je voordeel kunt gebruiken (zoals het genezen van je lichaam, het verhogen van je energie en het creëren van nieuwe realiteiten).

. Laten we eerst vaststellen dat wij niet alleen een hoop vaste materie op deze planeet Aarde zijn, ofwel gescheiden van een God of gewoon een toevalstreffer in de evolutie. We denken dat ons lichaam solide is, maar wetenschappers hebben al ontdekt dat we onder een microscoop vrijwel alleen maar lege ruimte zijn.-We zijn energie, simpel en duidelijk..

In een eerder artikel omtrent ""alles is energie"" wordt verteld wat dit precies inhoudt

 

Om te beginnen te begrijpen wat de geest, het lichaam en de geest zijn, moeten we afstand nemen van de oude overtuigingen dat geest en lichaam gescheiden zijn. We moeten alles vanuit een nieuw perspectief gaan bekijken, een perspectief dat een beetje meer geestverruimend is dan wat de mainstream- het merendeel van de mensen  (de Status Quo)  je wil doen geloven.

Simpel gezegd, de geest van de geest van de geest verwijst naar de manier waarop ons welzijn wordt beïnvloed door onze mentale, emotionele en spirituele gezondheid.

 

MIND BODY SPIRIT DEFINITIES

Dit is de manier waarop ik het verschil tussen de termen ben gaan waarnemen:

Ziel: de Ziel wordt soms genoemd in de geest, lichaam, geest verbinding en dus wil ik het hier opnemen. Ik zie de Ziel als wie je bent in je kern. Het is het grootste deel van jou en is het pakhuis van alles wat je ooit bent geweest, nu bent en ooit zult zijn. Allemaal tegelijk. Het is de IK BEN vaker verwoord als de I AM.

Geest: Ik hoorde een geweldige analogie dat als de Ziel is als de computer, de Geest de wifi is. Je geest is wat je uitzendt in dit lichaam. Het is jouw energie/chi.

Geest: de geest is het hulpmiddel dat je gebruikt om je realiteit te creëren, te manifesteren, en dat kan opzettelijk je bewustzijn richten op gedachtevormen die je kiest. Het Ego leeft in de geest en zijn doel is om je te integreren in deze realiteit, om het meer echt te laten voelen, zodat je Ziel zichzelf hier kan ervaren, maar het zou niet te veel kracht moeten krijgen, anders kan het ravage aanrichten. De meeste mensen opereren vanuit het Ego, dat meestal in angst woont in plaats van de Geest, die in het heden, het hier en nu woont.

Lichaam: het lichaam is eigenlijk meer als een hologram dat wordt beïnvloed door geest en geest. Hoe meer levenskrachtenergie je hebt die binnenstroomt, hoe gezonder je lichaam. Hoe meer je die energie hebt afgesneden van consistente negatieve gedachten en emotionele patronen, hoe levendiger het lichaam is.

 

HOE ZIJN DE GEEST VAN HET LICHAAM VAN DE GEEST MET ELKAAR VERBONDEN?

In wezen beïnvloedt de geest de stroom van je geest, die op zijn beurt het lichaam beïnvloedt.

Met onze geest kunnen we op elk moment kiezen voor slecht voelende gedachten of goed voelende gedachten. Deze gedachten creëren een overeenkomstige emotie, die ofwel een hogere vibratie of een lagere trilling creëert.

Wanneer onze vibratie hoger is, zijn lichaam en geest in harmonie. Wanneer onze vibratie daalt, raken de geest en het lichaam uit balans en begint het lichaam tekenen van energieverstoring te vertonen.

Alle ongemakken zijn energetisch. Geen enkel symptoom, hoe klein ook, is een toevalstreffer. En geen onvrede, hoe groot ook, is ongeneeslijk. Het is gewoon een kwestie van energiestroom, die al dan niet wordt toegestaan door je gedachten en emoties.

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN GEEST EN GEEST?

Ik zie de geest als het kijkende glas voor de Ziel, waar het zichzelf ervaart en vandaan ziet. De geest is het energetische veld dat verbonden is met de Universele Geest. Het denkt niet aan gedachten, maar kan ze uit het veld halen en ervoor kiezen om ze te gebruiken of niet.

De Geest is de energetische golven en vibratie die leven in je lichaam brengt. Het is je essentie en het wordt gevoed door hoog vibrerende gedachten en gevoelens. Dit is de reden waarom je gedachten en emoties je geest voedt of uithongert.

Je Geest is van nature vreugdevol, liefdevol en waarderend. Als je open bent, laat je je geest stromen. Wanneer je het afsluit met slecht voelende emotionele denkpatronen, laat je het stromen niet gebeuren.

 

 

Stress zorgt ervoor dat de cellen in je lichaam muteren en afsterven. Vreugde zorgt ervoor dat ze regenereren en functioneren precies zoals ze van nature weten wat ze moeten doen.

 

WAAR BEVINDT JE GEEST ZICH IN JE LICHAAM?

Het hart en de hersenen onderhouden een continue dialoog in twee richtingen, waarbij elk het functioneren van de ander beïnvloedt. Hoewel het niet goed bekend is, stuurt het hart veel meer informatie naar de hersenen dan de hersenen naar het hart sturen en de signalen die het hart naar de hersenen stuurt, kunnen de perceptie en hogere cognitieve functies beïnvloeden. Het hart genereert ook het sterkste ritmische elektromagnetische veld in het lichaam en dit kan eigenlijk worden gemeten in de hersengolven van mensen om ons heen. Dr. Bruce Lipton, celbioloog

 

Je Geest pulseert door elk deel van je lichaam en straalt trillingsgolven uit die zich veel verder om je heen uitstrekken.

De hart- en hersengebieden genereren de meeste energie. Maar iets dat fascinerend is, is dat de neurowetenschap nu ontdekt dat de energie van de geest aan de buitenkant van het lichaam kan worden vastgelegd.

Geest bevindt zich niet alleen in het hele lichaam en brengt er leven in, maar bevindt zich ook in het veld eromheen.

 

HOE BEÏNVLOEDT HET LICHAAM DE GEEST?

Het lichaam heeft geen invloed op de geest, omdat het slechts een weerspiegeling van de geest is. De geest beïnvloedt het lichaam met zijn denkpatronen en emotionele gevoelens.

De cellen van het lichaam reageren altijd op je gedachten, overtuigingen en gevoelens. Ze worden getraind door emotionele en mentale denkpatronen en ze kunnen worden getraind naar een nieuw patroon als je dat wilt.

Dit vereist dat je je bewust wordt van je gedachten en emoties en dat je je bewuster bent over hoe je je voelt en denkt.

 

KAN JE GEEST JE LICHAAM GENEZEN?

Het is wetenschappelijk bewezen dat het lichaam kan genezen van het denken alleen. Dr Joe Dispenza

Er worden steeds meer studies gedaan op het gebied van wetenschap die bewijzen dat de geest het lichaam daadwerkelijk kan genezen door alleen gedachten.

Een fascinerend, gedocumenteerd geval was dat van Anita Moorjani, een Indiase vrouw die stadium vier lymfoomkanker had. Haar organen werden afgesloten en ze had tumoren ter grootte van citroenen in haar hele lichaam.

Ze had een bijna dood ervaring en zei dat toen ze terugkwam in haar lichaam, ze wist dat ze genezen was en dat haar lichaam het zou inhalen. Haar tumoren begonnen binnen enkele dagen te verdwijnen en waren binnen een paar weken volledig verdwenen.

Ze schrijft haar genezing toe aan haar gemoedstoestand en zegt dat we veel krachtiger zijn dan we hebben laten geloven. Haar geval is slechts een van de vele gedocumenteerde gevallen waarin mensen op eigen kracht zijn genezen van dodelijke en chronische ziekten.

 

De kracht ligt in wat je gelooft en voelt. Noch de hersenen, noch het lichaam kunnen het verschil zien tussen een gedachte en de werkelijke realiteit. Wanneer je je op een bepaalde manier begint te voelen, verschuif je je vibratie, die op zijn beurt alle energie van je cellen en biochemie verschuift.

Je moet je geest trainen omindatgene te stappen wat je wilt manifesteren. Word het in gedachten en het zal daarna reflecteren in je fysieke realiteit.

 

HOE VERBIND JE JE GEEST MET JE LICHAAM?

Ze zijn altijd verbonden, of je je er nu bewust van bent of niet, maar je kunt vanaf vandaag beginnen met het verschuiven van de verbinding naar een positieve verbinding.

Zoals Abraham Hicks vaak zegt, heb je nooit behoefte aan "genezing" - je staat gewoon je natuurlijke welzijn toe of verbiedt het.

Wat dit betekent is dat wanneer je in een negatief patroon bent geweest of je ziek bent, dit niet betekent dat welzijn niet naar je toe stroomt, maar dat je het niet hebt toegestaan vanwege de  vibrationele wurggreep waarin je jezelf hebt gehad.

Je begint deze weerstand op te heffen door in het huidige moment te komen en door technieken zoals meditatie. Dit tilt het gebabbel van de geest van het ego op en zorgt ervoor dat je vibratie begint te stijgen.

 

WAT ZIJN MIND BODY OEFENINGEN?

Dit zijn enkele oefeningen die je kunt proberen om je geest en lichaam te verbinden voor welzijn.

KOM IN HET HUIDIGE MOMENT

Een zeer krachtige techniek die Eckhart Tolle aanbeveelt in zijn boek De kracht van nu is om in je lichaam te komen, wat je naar het huidige moment brengt. Hij zegt dit te doen, begin met het voelen van de energie in je lichaam, alsof je huid slechts een dunne sluier is die deze energie bevat.

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met proberen de energie in je hand te voelen, en zodra je het voelt, beweegt het gevoel omhoog om je hele arm op te nemen. Ga door totdat je de energie door je hele lichaam kunt voelen stromen en pulseren.

Elke keer dat je dit doet, word je in het huidige moment gebracht. Als je het eenmaal voelt, probeer dan door te gaan en het gevoel vast te houden terwijl je het leven om je heen observeert. Je kunt niet aanwezig zijn in je lichaam en ook niet in de geest.

Ik doe deze techniek de hele tijd en het brengt diepe gevoelens van vrede en verwondering met zich mee, waarvan ik geloof dat de Ziel ongefilterd doorkomt. In het huidige moment voel je geen negatieve emoties omdat er geen zijn; die zijn alleen gebonden aan het verleden of de toekomst.

In het huidige moment ben je gewoon. Je vindt zoveel waardering en verwondering in het huidige moment, en dit verhoogt onmiddellijk en in belangrijke mate je vibratie, die de hele energie van je lichaam beïnvloedt.

Een andere hele krachtige manier om in het nu te komen is om je te focussen op je ademhaling

 

VISUALISEREN &VOELEN

Als je je verlangen aanneemt en daar leeft alsof het waar is, kan geen enkele macht op aarde voorkomen dat het een feit wordt. Neville Goddard

Een manier om opzettelijk te beginnen met het verschuiven van de biochemie van je lichaam is om het te voelen bestaan.

Hoe wil je zijn? Hoe wil je dat je lichaam zich voelt? Stel jezelf deze vragen en waan je in deze nieuwe realiteit. Wat zou er anders zijn?

Kies iets specifieks om je op te concentreren, bijvoorbeeld als je weer wilt kunnen rennen, stel je dan voor dat je rent. Als je beter wilt kunnen ademen, stel je dan voor dat je diep ademhaalt die je longen vullen. Als je bedlegerig bent en je wilt weer lopen, stel je dan voor dat je de zon in loopt.

Verbind dit beeld nu met een gevoel. Waardering, vreugde, liefde, opwinding. Kun je het voelen? Het vergt misschien wat oefening, maar uiteindelijk tover je het tevoorschijn. Denk misschien aan een tijd uit het verleden waarin je deze emotie voelde en gebruik dat om je te helpen het te voelen.

Speel elke dag, misschien een keer in de ochtend en een keer voordat je in slaap valt, dit beeld ongeveer vijf minuten in je hoofd en voel het gevoel tegelijkertijd. Verdwaal erin, laat jezelf stromen met andere goed voelende emoties die naar boven komen.

Dit doen is als een sneeuwbal van de heuvel duwen. In het begin is het klein en heeft het niet veel momentum, maar als je het volhoudt, begint de bal groter te rollen.

Je gedachten en emoties zijn zo krachtig.

 

MEDITEREN

Wanneer je je lichaam volledig kunt ontspannen en bewust kunt blijven, is dit het rijk waar het onbekende en het mystieke gebeurt. Dr Joe Dispenza

Meditatie is zo krachtig omdat het het ego tot rust brengt, waardoor je vibratie kan stijgen.

Het vergt ook oefening, maar als je gewoon kunt zitten en luisteren naar een geluid in de kamer, zoals het gezoem van de lucht of ventilator, zal je geest zichzelf het zwijgen beginnen op te leggen.

Elke keer dat je je realiseert dat er een gedachte in je opkomt, laat je hem gewoon voorzichtig los en ga je terug naar het focussen op het geluid. Door dit twintig minuten per dag te doen, wordt je energie opnieuw afgestemd, verhoog je je vibratie en kom je op een golflengte van dingen van hetzelfde trillingsniveau (ook bekend als GOEDE dingen).

De ochtend meditaties van Meditation moments zij  veruit  mijn favoriete geleide meditaties om specifiek te doen voor het verbinden van de geest met het lichaam.

 

TOT SLOT

De geest geest verbinding is slechts een term die verwijst naar alles wat je bent. Dat je niet alleen een lichaam of geest bent, dat je veel complexer en krachtiger bent dan dat.

Wanneer we ons deze kracht en ontzagwekkende waarheid over onszelf realiseren, denk dan na over alle mogelijkheden die zich beginnen te ontvouwen. Denk aan de angst die begint weg te smelten, de gevoelens van vreugde, liefde en verwondering waarvan we beginnen te beseffen dat ze altijd naar ons toe stromen.

Het enige wat je hoeft te doen is onthouden dat je gedachten zijn hoe je realiteit creëert, je emoties laten je weten of je gedachten je helpen of belemmeren, en dat alle energieverstoringen gemakkelijk kunnen worden opgelost.