Je hebt vast weleens de bewering horen vallen dat alles energie is, maar vaak missen de meeste mensen een duidelijk verhaal of begrip wat hier nu precies mee bedoeld wordt....zeker als je de term voor het eerst hoort

Ikzelf maakte in 2017 voor het eerst kennis met dit begrip en pas na verloop van enkele maanden (na veel leesvoer & podcasts verder)  kreeg ik voor mijzelf duidelijkheid over wat er precies mee wordt bedoeld. 

In deze BLOG heb ik een samenvatting gemaakt van de blogs die ik heb gelezen om voor mijzelf duidelijkheid te krijgen wat er nu precies mee bedoeld wordt.. Ik hoop dat na het lezen ervan er voor jou ook meer helderheid is. Het goede nieuws is dat als je eenmaal echt begrijpt dat alles energie is, je de deur opent om je wereld vorm te geven in alles wat je wilt.

Om je te helpen daar te komen, zullen we de aard van energie en het belang ervan voor de Wet van Aantrekking onderzoeken - de universele wet die ons vertelt dat we meer aantrekken van wat we in de wereld brengen.

 

Vervolgens komen er vijf krachtige technieken aan bod die je kunt gebruiken om je hele wereld te transformeren door je eigen unieke energie te veranderen.

Als laatste bespreken we hoe je van dit soort energiewerk naar het ondernemen van complexer manifestatiewerk kunt gaan.

 

Waarom alles energie is

Universele energie is wat materie vormt, die zelf de bouwsteen is van alles wat we tegenkomen.

Volgens het werk van natuurkundige Albert Einstein kan dergelijke energie niet worden vernietigd en kan er geen verdere energie worden gecreëerd - de hoeveelheid die we nu hebben is alles wat er ooit zal zijn.

Einstein betoogde ook dat we allemaal de werkelijkheid vormgeven met onze perspectieven - en zoals we zullen zien, is dit iets waar we van kunnen profiteren wanneer we proberen verandering te manifesteren. We kunnen het vormgeven zoals we willen, en er is empirisch bewijs dat Einstein gelijk had om dit te suggereren.

Het meest geciteerde bewijs komt uit de kwantumfysica, waar iets werd uitgevoerd dat het dubbelspleetexperiment werd genoemd.

Dit experiment bewees definitief dat een lichtdeeltje zich op meerdere plaatsen kan bevinden, afhankelijk van of het wordt waargenomen

.

 

Waarom is energie belangrijk voor de wet van aantrekking?

Wanneer we met de wet van aantrekking werken, proberen we natuurlijke krachten in het universum te benutten om te krijgen wat we willen.

Dit kan liefde, geld, onze droomcarrière of iets heel anders zijn. Wat zegt het kijken naar de aard van energie ons dan over manifesteren met de Wet van Aantrekking?

Nogmaals, het helpt om te verwijzen naar enkele van de belangrijkste experimenten in de kwantumfysica voor illustraties.

Met name studies over geluidsgolven tonen aan dat onze intenties direct van invloed kunnen zijn op wat er met ons gebeurt.

Om te beginnen luisterden de deelnemers naar geluiden die willekeurig luider speelden in het linkeroor of het rechteroor. Echter wanneer ze de wens hadden om het geluid harder te horen in 1 van de oren, nam het geluid in dat oor ook daadwerkelijk in volume toe. Met andere woorden, de intentie om het geluid harder te horen in 1 oor vormde zich vervolgens in realiteit.

.

Stel je dan eens voor wat we kunnen doen als we positieve energie concentreren op onze intenties en ons volledig inzetten voor de mogelijkheid om de wereld om ons heen te veranderen.

Omdat alles in het universum energie is, is er niets dat we niet kunnen beïnvloeden en transformeren.

 

Hoe je je energie kunt veranderen

We weten nu dat alles energie is en dat we de kracht hebben om de werkelijkheid te transformeren door onze eigen energie af te stemmen op onze intenties.

De volgende vraag is als volgt: "'Wat zijn de beste manieren om die kracht te benutten?"

Laten we daarom eens kijken naar vijf krachtige strategieën om de impact van je energie op de wereld te veranderen.

 

Het universum begrijpen

Voordat je het universum kunt veranderen, moet energie voor jou zinvol zijn. Met andere woorden, je moet de aard van energie en je realiteit begrijpen voordat je kunt beginnen met het transformeren van die realiteit.

Alleen al door het lezen en reflecteren op het bovenstaande, ben je je begrip van het universum al aan het verdiepen. Om dit begrip te vergroten, probeer eerst kleine veranderingen in je realiteit aan te brengen.

Je kunt bijvoorbeeld een bescheiden intentie instellen voor hoe je je op een dag gaat gedragen en merken hoe zelfs de loutere handeling van het instellen van die intentie je meer kans geeft om je gedrag te veranderen.

Probeer daarnaast zoveel mogelijk te lezen over de aard van het universum en de kracht van energie.

Hoe meer succesverhalen je absorbeert, hoe beter je in staat zult zijn om je eigen vaardigheden goed te gebruiken

 

Vind je innerlijke spirituele energie

Als we zeggen dat alles energie is, bedoelen we ook dat je een vorm van energie bent.

Of je nu denkt aan de dingen waaruit je bent gemaakt als zielsenergie, spirituele energie of iets anders, het punt is dat er geen echte scheiding is tussen jou en andere entiteiten (of zelfs je omgeving). Alles is 1 en alles is met elkaar verbonden.

Nog belangrijker is dat je niet wordt beperkt door ruimte of tijd.

Zodra je dit begint te zien, wordt het duidelijk dat je je omgeving kunt beïnvloeden en je realiteit kunt vormgeven in overeenstemming met je doelen.

Om verder gebruik te maken van je spirituele energie en je gevoel buiten je lichaam te zijn, probeer meditatieoefeningen - vooral die met astrale projectie.

Dergelijke technieken scheiden je zielsenergie van je lichaam, waardoor je een gevoel krijgt van je eigen grenzeloosheid en potentieel.

Boost je vibraties met positieve energie

Wanneer je in een positieve gemoedstoestand bent, beïnvloed je alle energie om je heen op een positieve manier.

Dit wordt soms trillen met een hoge frequentie genoemd en het trekt goede dingen naar je toe en isoleert je tegen negatieve energie (zoals kritiek).

Er zijn veel dingen die je kunt doen om je vibratie hoog te houden, waaronder de volgende:

  • Alles - zelfs de kleine dingen zoals bv stofzuigen vanuit een gevoel van liefde doen
  • Het reciteren van positieve affirmaties (bijv. "Ik ben geliefd" - ik ben genoeg - ik leef een leven vol overvloed etc)
  • Dagelijks mindfullness beoefenen
  • Dagelijks minimaal een half uur vrij maken voor Zelfzorg bijv. Ontspannen, dingen doen die je kalmeren, dingen doen waar je blij van wordt en aanvullen)
  • het koesteren van relaties die goed voelen, die je een goed gevoel over jezelf geven
  • Vision boards maken (d.w.z. een collage maken die het leven vertegenwoordigt dat je wilt leven).
  • Dagelijks (liefst zo vroeg mogelijk in de ochtend) tijd maken om minimaal 10 dingen op te schrijven waar je dankbaar (waardering) voor bent. Waardering is 1 van de krachtigste emoties en hebben 1 van de hoogste trillings frequentie.

Hoe positiever je algehele staat, hoe bekwamer je zult zijn in het transformeren van je realiteit op de manieren die je wenst.

Des te meer je oefent en er bewust mee bezig bent ( in het HIER en NU zijn) des te makkelijker Je het zult gaan vinden om alles aan te trekken,wat je wilt... van liefhebbende partners tot een stabiele baan, goede vriendschappen en financiële overvloed.

 

 

 

Zoek niet altijd naar negatieve energie om je heen

Natuurlijk is de vorige tip gemakkelijk te volgen als je al op een goede plek bent. Als het leven echter zwaar is geweest en je je ongelukkig of depressief hebt gevoeld, kun je je zorgen maken over het uitstralen van "slechte energie" en het aantrekken van meer negativiteit naar jezelf.

In zo'n negatieve toestand zijn wordt trillen op een lage frequentie genoemd en het heeft de neiging om je verder naar beneden te brengen in plaats van je te helpen herstellen.

Wat moet je dan doen als je laag bent?

Ten eerste zijn er langetermijnplannen zoals bv begeleiding door een coach en het zoeken naar steun van vrienden.

Op de korte termijn kunnen zaken als dankbaarheidslijsten echter veel helpen. (deze staat ook boven vermeld)

Dit betekent 8-10 dingen per dag opschrijven die je dankbaar maken - een eenvoudige oefening die je aandacht trekt naar het goede in het leven, waardoor een positieve cyclus ontstaat die hoge trillingsenergie genereert.

 

Zet je in voor goede daden

Ten slotte heb je de uitdrukking "what goed around comes around vast weleens gehoord.

Mensen interpreteren dit vaak als een waarschuwing dat ze gestraft zullen worden voor slechte daden, maar het is nuttiger om het te zien als een aanmoediging om goede daden te doen.

Met andere woorden, probeer te onthouden dat hoe meer positieve energie je verspreidt, hoe meer er naar je toe zal komen.

Je kunt bijvoorbeeld proberen om elke dag één goede daad te doen voor een vreemde, of een voor een vriend en een voor een vreemde.

Wat hebben mensen om je heen nodig? Hoe kun je vrolijkheid en geluk verspreiden? Het is makkelijker dan je zou denken.

Een voorbijgaand compliment, het aanbieden van een avondje babysitten en iemand een handje helpen bij het inrichten van zijn huis zijn allemaal voorbeelden van manieren waarop je goede energie de wereld in kunt sturen.

Als je consequent zulke goede daden doet, zul je misschien verrast zijn door hoe snel meer positiviteit je leven lijkt binnen te komen.

 

Begin vandaag nog met het manifesteren van verandering in je leven met behulp van positieve energie

Begin er niet alleen vandaag al aan, maar maak het bewust onderdeel van je dagelijkse leefstijl

Je hebt nu een beter begrip van de aard van energie en de plaats van je eigen unieke energie in het universum.

We hebben ook overwogen hoe je je trillingsfrequentie kunt verhogen, waardoor je meer positieve energieën in je leven kunt manifesteren.

Belangrijk is dat alles wat je hier hebt geleerd perfect past bij een algemene toewijding aan de wet van aantrekking

Door te werken aan technieken voor energieversterking, heb je al de basis gelegd voor grootschaliger manifestatiewerk - dus waarom zou je hier stoppen?

Dit is het perfecte moment om meer te leren over hoe je overvloed, liefde, succes en al het andere waar je naar hunkert kunt manifesteren.