Net als de wet van Newton van universele zwaartekracht, zijn er onveranderlijke wetten van het universum die onze realiteit en levenservaring beheersen. Wanneer je deze wetten begrijpt, kun je je leven op een zeer krachtige manier veranderen.

In dit artikel ga ik 12 wetten van het universum delen die altijd werken, of je er nu in gelooft of niet. Ik geloof dat ze zijn ontworpen voor jouw voordeel als maker, omdat het leven een stuk leuker wordt als je ze gaat toepassen.

 

WAT ZIJN DE 12 WETTEN VAN HET UNIVERSUM?

De 12 universele wetten worden verondersteld fundamentele, onveranderlijke principes van ons universum te zijn die altijd intuïtief bekend zijn geweest door oude culturen.

De wetten worden vaak gekoppeld aanHo'ponopono, een oude Hawaiiaanse meditatie die wordt beoefend om bevrijding te bereiken. Sommige wetten zijn echter ook in verband gebracht met de hermetische filosofie van het oude Egypte.

Het langst hebben we alleen in materie en lichamelijkheid geloofd. De meeste artsen diagnosticeren op basis van wat ze kunnen zien en gaan niet verder dan dat. Maar we leren dat we helemaal tot aan onze basisstructuur zijn gemaakt van energie– niet van materie.

Waarom zou je je hier druk om maken? Omdat het een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden opent.

Denk er eens over na: alles, zelfs dis-ease... is NIET geboren uit materie... het is allemaal energie. En energie kan verschuiven.

 

HOE HET UNIVERSUM WERKT

"Als je de geheimen van het universum wilt vinden, denk dan in termen van energie, frequentie en vibratie." Nikola Tesla

Je lichaam, gedachten en emoties zijn allemaal energie die een eigen frequentie en vibratie hebben. Een gedachte heeft zijn eigen trillingsniveau en frequentie. Denk daar even over na.

Het universum is logisch en evenwichtig. Zoals je hieronder zult leren, zijn er geen effecten zonder oorzaak. Dingen met een hoge vibratie dalen niet naar beneden en hetzelfde geldt met lagere trillingen. Dat kan niet.

Dit betekent dat als je opzettelijk wordt over de manier waarop je denkt, voelt en gelooft, je je realiteit kunt veranderen en veranderen.

Als alles in dit universum energie is met zijn eigen vibratie en frequentie, betekent dit dat alles kan worden verschoven. Je kunt beginnen te stromen met de spirituele wetten van het universum in plaats van erin te worstelen en je slachtoffer te voelen van het leven.

 

DE 12 WETTEN VAN HET UNIVERSUM

Deze wetten zijn niet door mensen gemaakt, maar ze zijn geobserveerd en vastgelegd. Ze veranderen niet zoals de wetten van de mens veranderen. Deze wetten zijn onveranderlijk, zoals de wetten van de zwaartekracht, en werken altijd.

 

Door ze te leren, te begrijpen en toe te passen op je leven, kun je je levenservaring veranderen van een ervaring van strijd naar overvloed en vreugde..

 

1) DE WET VAN DE GODDELIJKE EENHEID

De eerste van de 12 universele wetten helpt ons te begrijpen dat we in een wereld leven waarin alles met al het andere verbonden is. Alles wat we doen, zeggen, denken en geloven heeft invloed op anderen en het universum om ons heen.

 

2. DE WET VAN VIBRATIE

"Hoe je trilt, is wat het universum op elk moment naar je terugkaatst." Zwier

Deze wet bepaalt dat: Alles in het universum is energie die vibreert, van je lichaam tot je gedachten tot je emoties. Liefde is van de hoogste vibratie en haat en schuldgevoelens zijn de meest dichte en basale vibratie.

Life hack: Besteed elke dag een paar minuten aan het bedenken van dingen om te waarderen, zodat je vibratie stijgt naar een van liefde. Kijk wat er als gevolg daarvan in je leven begint te gebeuren.

 

3. HET RECHT VAN CORRESPONDENTIE

"Alles wat we doen is doordrenkt met de energie waarmee we het doen. Als we hectisch zijn, zal het leven hectisch zijn. Als we vredig zijn, zal het leven vredig zijn." Marianne Williamsen

Deze wet bepaalt dat: Je uiterlijke wereld is altijd een weerspiegeling van je innerlijke wereld. Zo boven, zo beneden, zo binnen, zo buiten.

Life hack: Stop met reageren op de buitenwereld en begin in plaats daarvan opzettelijk te creëren. De uiterlijke wereld is een bijproduct van je innerlijke wereld, wat betekent dat je moet veranderen hoe je je voelt en denkt voordat je uiterlijke wereld kan veranderen.

 

4. DE WET VAN AANTREKKING

"Verbeelding is alles; het is de preview van de komende attracties van het leven." Albert Einsteins

Deze wet bepaalt dat: Het niveau van je vibratie trekt omstandigheden, ervaringen en mensen van een soortgelijke vibratie aan.

Life hack: Hoe meer tijd je besteedt aan het verzorgen van je gedachten en emoties, hoe hoger je vibratie zal zijn en hoe meer je dingen zult beginnen aan te trekken die op hetzelfde niveau trillen. Gezondheid, overvloed, liefde en vreugde zijn allemaal hoge vibraties en je kunt rusten in de wetenschap dat deze naar je toe zullen stromen wanneer je merkt dat je ze voelt voordat ze zich manifesteren.

Meer over de wet van aantrekking lees je hier.

 

 

5. DE WET VAN GEÏNSPIREERD HANDELEN

"Actie die voortkomt uit het gevoel van inspiratie is actie die goede resultaten zal opleveren, want je staat toe dat de wetten van aantrekking van het universum je dragen." Esther Hicks

Deze wet stelt dat: Actie genomen vanuit een geïnspireerde hoog - vibrationele plaats zal enorme resultaten opleveren in vergelijking met actie genomen vanuit een plaats van strijd en lage vibratie.

Life hack: Vraag jezelf net zo vaak per dag af als je je herinnert: "Waar heb ik nu zin in? Wat zounu leukzijn om te doen?" Jullie worden altijd geleid naar actie die je zal overgeven door de wet van aantrekking.

 

6. DE WET VAN EEUWIGDURENDE TRANSMUTATIE VAN ENERGIE

"Gedachten worden dingen. Als je het in je hoofd ziet, houd je het in je hand." Bob Proctor

Deze wet bepaalt dat: Alle energie in beweging manifesteert zich uiteindelijk in fysieke vorm en kan zich weer manifesteren in energie.

Life hack: Omdat alles energie in beweging is, moet je de energie vertragen om iets in fysieke vorm te manifesteren. Dit doe je door te voelen in de vibratie van het verlangen. Voel je nu levendig / overvloedig / succesvol / verliefd om het in fysieke vorm te manifesteren.

 

7. DE WET VAN OORZAAK EN GEVOLG

"De universele wet van karma is die van actie en reactie, oorzaak en gevolg, zaaien en oogsten. In de loop van de natuurlijke gerechtigheid wordt de mens, door zijn gedachten en daden, de scheidsrechter van zijn bestemming." Paramahansa Yogananda

Deze wet bepaalt dat: Algemeen bekend als de wet van karma, komt wat je uitbrengt naar je terug.

Life hack: Begrijp dat niets in je leven toeval is. Het is allemaal een weerspiegeling van waar je mentaal en emotioneel bent geweest. Heb anderen lief en wens hen het beste. Oordeel niets en geef niemand de schuld. Hoe meer liefde je uitstraalt, hoe meer je terugkrijgt.

 

8. DE WET OP DE SCHADEVERGOEDING

"Wanneer je de wet van goddelijke compensatie begrijpt, besef je dat er in de aanwezigheid van spiritueel bewustzijn meer dan genoeg compensatie is voor elke vermindering van materialiteit." Marianne Williamsen

Deze wet bepaalt dat: De wet van oorzaak en gevolg wordt toegepast op onze overvloed.

Life hack: Dien de wereld met liefde, hoe klein of klein je je ook voelt. Sta anderen toe om jou te dienen. Plaats jezelf opzettelijk in een plaats van altijd stromend geven en ontvangen. Het is de goddelijke orde der dingen.

 

 

9. DE RELATIVITEITSWET

"Normaal is een illusie. Wat normaal is voor de spin, is chaos voor de vlieg." Charles Addams

Deze wet bepaalt dat: Niets kan als goed of slecht worden beoordeeld totdat het is ervaren en vergeleken met iets anders.

Life hack: Begrijp dat het leven voor jou gebeurt, niet tegen jou. Gebruik alles wat je ervaart als feedback voor het verfijnen van je verlangens en de richting die je op wilt gaan.

 

10. DE WET VAN POLARITEIT

"We kunnen geen verdriet ervaren zonder een idee van geluk. Licht kan niet worden ervaren als we niet weten wat duisternis is. Om ons succesvol te voelen, moeten we een idee hebben van wat falen is." Onbekend

Deze wet bepaalt dat: Er zijn twee kanten aan alles en alles heeft een tegengestelde op hetzelfde spectrum.

Life hack: Neem iets dat in je leven gebeurt dat je niet leuk vindt, en benoem het tegenovergestelde. Gebruik de wet van polariteit om je te helpen je te concentreren op wat je wel wilt om in de andere richting te bewegen. Begrijp dat negatieve ervaringen je kunnen helpen om in de tegenovergestelde richting te bewegen.

 

11. DE WET VAN RITME

"De hele wereld beweegt zich volgens de wetten van de natuur in een gunstig ritme van onschuld, intelligentie en goddelijkheid. Dat is Shiva." Gurudev Sri Sri Ravi Shankar

Deze wet bepaalt dat: Er zitten patronen en ritmes in alles. Alles ebt en stroomt, slingerend naar links en terug naar rechts. Zoals elk seizoen heeft alles een doel en functie in de grotere schaal van het universum.

Life hack: Zie het goede in elke cyclus en fase. Erken en geniet van het positieve dat gepaard gaat met elk stijgend en terugtrekkend tij. Sta jezelf toe om de schoonheid te ervaren in elke zich ontvouwende en steeds veranderende cyclus van het leven. Laat huidige en tijdelijke negatieve situaties je niet naar beneden halen – begrijp dat niets permanent is.

 

12. DE WET VAN GENDER

"Jullie zijn hier om het goddelijke doel van het universum mogelijk te maken zich te ontvouwen. Zo belangrijk ben je." Eckart Tolle

Deze wet bepaalt dat: Alles heeft mannelijke en vrouwelijke principes in zich en moet in balans zijn. Dit is de volgorde van yin en yang.

Life hack: Om je verlangens te manifesteren, moet je een balans vinden tussen doen (mannelijke energie) en ontvangen (vrouwelijke energie). Actie ondernemen en rusten. Realiseer je dat wanneer je je concentreert op een gedachte of gevoel, het in een staat van incubatie komt en vervolgens wordt "geboren" in de fysieke realiteit. Geïnspireerde actie moet in evenwicht worden gebracht met geduld en geloof.

 

 

CONCLUSIE

Wanneer je deze universele wetten gaat begrijpen en opnemen in je leven, begin je alles anders te zien. Persoonlijk zie ik mezelf met minder oordeel, meer liefde en mededogen, en meer diepgewortelde innerlijke vrede.

Deze hele mooie ervaring is voor ons om uit te breiden, te groeien en te genieten. Het is de bedoeling dat we in overeenstemming zijn met ons hogere zelf, dat altijd is uitgelijnd met hogere trillingen van het universum. Zelfs de duisternis dient zijn doel wanneer we begrijpen dat het het licht zoveel helderder maakt en ons verlangen naar helderheid  zoveel sterker.

Hoewel het allemaal echt een mysterie is, geloof ik dat we gerust kunnen zijn met het geloof dat deze hele kosmische dans er een is van liefde en expansie.