De wet van Aantrekking ofwel "The Law of Attraction" wint steeds meer aan populariteit.

Met de LOA zou je alles in je leven – kort gezegd – kunnen manifesteren. Een te gekke baan, je droompartner, een nieuwe wending in je leven, het lichaam van je dromen, financiele vrijheid en noem maar op...

manifesteren door gebruik te maken van ‘the law of attraction’. Maar hoe werkt het precies?

De wet van de aantrekkingskracht werkt op basis van trillingsfrequenties. De wet stelt dat hoe hoger jouw trillingsfrequentie is, hoe meer overvloed, geluk en welvaart je leven binnenstroomt. Onze emoties vertellen ons precies op welke trillingsfrequentie we zitten...en onze emoties worden weer bepaald door onze gedachten. Op het moment dat je aan iets denkt waar je je bv zorgen over maakt en je onderschept deze gedachte niet op tijd, dan zullen er vervolgens meer gedachten volgen die de "zorg" emotie zullen versterken en dus ook ervoor zorgen dat de zaken waar je je druk over maakt verergeren. En andersom geldt dit ook voor positieve gedachten...als je aan iets denkt waar je blij van wordt dan zullen er meer gedachten stromen waar je nog blijer van wordt en zullen dingen manifesteren waar je nog gelukkiger van wordt....

Hieronder een mooi overzicht van de emotionele schaal! en de bijpassende frequentie

 

 

Bewust zijn van de frequentie van jouw emoties is een belangrijke stap in het verwelkomen van meer balans, energie en geluk in je leven. In plaats van dat je emoties probeert te negeren of te controleren, kan het je helpen om ze te herkennen en om te vormen naar emoties met een hogere frequentie. 

Dat emoties energie zijn betekent ook dat ze horen te stromen. Door ons lichaam heen, erin en eruit. Pas wanneer we ze vasthouden en de energie dus geblokkeerd wordt voelen we pijn of ongemak. Juist omdat we emoties als angst of woede als ongewenst beschouwen proberen we ze te onderdrukken of te negeren. Zo voorkomen we dat ze ons lichaam weer uit kunnen stromen. 

Wanneer je bewust bent van de emoties die je voelt, is het makkelijker om het verschil in frequentie te herkennen en je te richten op emoties met een hogere frequentie. Er is overigens geen goed of slecht, slechts een verschil in vibratie. Gevoelens van verdriet, angst of woede zijn normaal en helpen je verder, zolang ze niet de overhand hebben. 

Voel je je down (een emotie met een lage frequentie)? Dan is het helpender om je te richten op net een stapje beter voelen dan dat je van jezelf verwacht dat je ineens in een veel hogere emotie kan stappen. Van frustratie naar acceptatie bijvoorbeeld. Vanuit daar kan je weer nieuwe stapjes zetten. of van schuldgevoelens naar woede

 

Wat kun je doen om je frequentie te verhogen?

 

Houd van jezelf

Het klinkt als een inkoppertje, maar om andere fijne energieën in je leven aan te trekken, zul je eerst óók content moeten zijn met jezelf. Relaties en vriendschappen komen en gaan, maar die met jezelf zal er altijd zijn.

Dan kan je er dus maar beter voor zorgen dat je een gezonde relatie met jezelf hebt. Dus ook de manier hoe je tegen jezelf praat is belangrijk. Je kan jezelf altijd de vraag stellen: ‘zou je ook zo tegen een ander praten?’

 

Geen bitterheid

Hoe boos, verdrietig of gekwetst je ook bent, met een bitter gevoel zul je weinig bereiken. Een gelukkige energie, dankbaarheid, vergeven, vriendelijkheid en plezier zijn stuk voor stuk hoge frequentietrillingen.

Mensen met een hoge frequentietrilling zijn niet per se altijd het gelukkigst, maar weten dat het leven niet altijd perfect hoeft te zijn. en hebben daardoor wel meer rust en plezier in het leven. Die mindset is elke dag weer een keuze die je kan maken.

 

Mediteren

Mediteren is een goede manier om te kunnen manifesteren. Zoals gezegd loopt je hoofd dagelijks over van gedachten, positieve maar ook negatieve. Wanneer je mediteert, maak je de geest kalm en kan je het negatieve wat makkelijker laten gaan.

Je kan een meditatie focussen op een thema ofwel een manifestatie. Of op dankbaarheid bijvoorbeeld. 

 

Lachen

Lach elke dag! Klets met een vriend(in), bekijk een grappige film of video’s of wat dan ook. Het helpt bij het leven niet te serieus nemen!

Zoals je ziet, moet je er zelf in geloven en dan komt die fijne en goede energie vanzelf jouw kant op!

 

Positieve mensen

Wanneer je meer positiviteit wilt aantrekken in je leven, wil je ook zorgen voor positieve mensen in je leven. Als je al niet lekker in je vel zit, wil je dus voorkomen dat je je omringt met mensen die je verder naar beneden trekken. Maar met mensen die het beste met je voor hebben.

De mensen die je om je heen hebt, hebben invloed op de trillingsfrequenties. Die kunnen hoger óf lager worden.

 

Geef je over aan hetgeen gebeurt

Een van de belangrijkste dingen die je kan doen om je frequentie te verhogen is je overgeven. Aan wat je voelt, aan het moment, aan wat er wil gebeuren. Juist wanneer we de uitkomst proberen te controleren handelen we vanuit ons ego en voeden we de frequentie van angst, schaamte, schuld of frustratie. Even stilstaan bij wat je voelt en accepteren dat het er is, zorgt ervoor dat deze energie kan blijven stromen en je lichaam weer verlaat.

 

Bewust de tijd nemen om waardering te hebben en uit te spreken / op te schrijven voor  alles wat je hebt...en met name ook de kleine dingen

waardering hebben voor alles wat je hebt is één van de hoogste frequenties. Het zorgt ervoor dat je hartslag verlaagt, je cellen vernieuwen en je frequentie... verhoogt. Dat is goed nieuws, want waardering voelen is tegelijkertijd een emotie die we bewust op kunnen roepen. Maak bijvoorbeeld dagelijks een lijstje van dingen waar je dankbaar voor bent. Zeg bewust dankjewel bij een compliment of ontvangen hulp. Neem in de ochtend even de tijd om dankbaarheid te voelen. Wanneer er een ongewenste situatie is, kan je proberen te bedenken welke aspecten hiervan je wel dankbaar voor bent. Maar wanneer dit te lastig is, helpt denken aan hele andere dingen waar je dankbaar voor bent of blij van wordt ook al om je beter te voelen.  

 

Beweeg!  onze lichamen houden van beweging

Emoties zijn energie, en dus in beweging. Ook voor ons is beweging belangrijk om die hoge vibraties te activeren en deze sterk en stabiel te houden. Het zorgt voor de aanmaak van dopamine, een geluksstof in de hersenen, die gevoelens van tevredenheid, geluk en voldoening bevorderen. Dus ga wandelen in de natuur, maak een dansje in de woonkamer, volg een yogales of ga sporten!

 

Selfcare! neem dagelijks voldoende tijd om datgeen te doen waar jij blij van wordt

Hoe fijn het ook kan zijn om bij anderen te zijn, we hebben het allemaal nodig om alleen te zijn. In de stilte kan ons lichaam tot rust komen van alle prikkels die het dagelijks te verduren krijgt. Dit kan in de vorm van meditatie, maar ook ontspanningsoefeningen, yoga, wandelen, schrijven in je dagboek, mijmeren. Op deze waardevolle momenten voor jezelf ontstaat er meer ruimte voor je emoties om te stromen. Je voelt beter aan wat je nodig hebt en geeft je lichaam de mogelijkheid om te herstellen. 

 

Creatief bezig zijn:

creativiteit is een krachtig middel  om je frequentie te verhogen. De staat van flow waar creativiteit ons in brengt is direct helend voor lichaam en geest. Het zorgt ervoor dat je emoties kan verwerken, of er zelfs meer inzicht in krijgt, en brengt je in connectie met je innerlijke wijsheid.

Wanneer je goed bij jezelf nagaat weet je vaak zelf al wel wat jou kan helpen om je beter te voelen. Wandelen in de natuur. Keihard meezingen met je guilty pleasure. Een warm bad. Je emoties toelaten.

 

Wil je ook graag meer leren over the LOA en het leren toepassen in jouw leven zodat ook jij je dromen daadwerkelijk kunt gaan realiseren? In mijn praktijk werk ik met de methoden en technieken van Access Consciousness - deze helpen jou op een prettige , effectieve en laagdrempelige manier op te ruimen in je onderbewustzijn waardoor je steeds meer ontvankelijker wordt voor alles wat jij diep van binnen wilt en wenst waarbij je als vanzelf de LOA leert toe te passen in je eigen leven.